Rethink Impact. Rethink New.

door Sarah Weyers, op Feb 19, 2024

Rethink New: hoe we milieubescherming integreren in onze strategie voorbij onze producten

Rethink New: hoe wij milieubescherming integreren verder dan alleen onze producten.

Sinds de oprichting van refurbed in 2017 is ons doel geweest om nieuwe elektronische producten minder schadelijk voor het milieu te maken. Het concept was en is om klanten refurbished producten aan te bieden die aanzienlijke waardevolle bronnen zoals water en metalen besparen door de levensduur van bestaande producten te verlengen. Bovendien vermijden we grote hoeveelheden elektronisch afval en CO₂ in vergelijking met de productie en verkoop van nieuwe producten, waardoor we direct bijdragen aan een meer circulaire economie. Alleen al heeft dit een ongelooflijk positieve impact op ons milieu en klimaat gehad: sinds 2017 hebben we 178.000 ton CO₂, 556 ton elektronisch afval en 38 miljard liter water bespaard* (bron: Fraunhofer Austria) door vernieuwde producten te verkopen in plaats van nieuwe.

Maar we houden hier niet op.

We geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om meer te doen: daarom zijn we partnerschappen aangegaan met Minimise, myclimate, Patch, Carbony en Reforest Nation om nog meer te investeren in waar we in geloven.

Bij refurbed geloven we dat de enige manier om in een betere wereld te leven is door er een te creëren. En dat is waarom we willen investeren in projecten die een wetenschappelijk bewezen, meetbare en langdurige positieve impact hebben.

Rethink New: hoe wij milieubescherming integreren verder dan alleen onze producten.

Refurbed Impact Portfolio: Onze Milieuprojecten

Deze nieuwe strategie is gericht op het maximaliseren van onze impact als bedrijf. Tegenwoordig financieren we een reeks betekenisvolle projecten, waaronder:

 • Uitgebreide natuurbescherming en restauratie
 • Correcte recycling van e-afval
 • Ondersteuning van innovatieve technologie voor koolstofopvang die CO₂e uit de atmosfeer verwijdert

1. Natuurbescherming en Restauratie

In samenwerking met myclimate investeren we in natuurherstel op verschillende manieren. Landschapsherstel gaat over het herstellen van de balans in ecosystemen door hun structuur, diversiteit en functies te repareren. We planten bomen, herstellen natuurlijke habitats en beschermen bestaande bossen. Deze projecten betrekken actief lokale gemeenschappen en dragen bij aan het creëren van duurzame inkomstenbronnen in lokale gebieden. Lokale kennis over boomsoorten en hoe invasieve planten te beheersen is een onmisbaar onderdeel van de projecten. Ons doel is niet alleen een bos terug te brengen, maar de complexe balans tussen dieren in het wild en de natuur te herleven.

2. Innovatieve Koolstofopvang

Gezien de urgentie van de klimaatcrisis begrijpen we dat grote stappen genomen moeten worden om de enorme hoeveelheden CO₂ die dagelijks worden uitgestoten te verminderen. Om een significant verschil te maken, moeten we methoden voor het verwijderen van CO₂ opschalen. Om dit te doen, ondersteunen we een breed scala aan nieuwe initiatieven:

 • Enhanced weathering (omzetten van CO₂ in steen)
 • Biochar (koolstof vastleggen in organisch materiaal)
 • Deep-sea biomass (opslag van koolstof in de oceaan met behulp van zeewier)

Deze projecten zijn van groot belang, maar zijn momenteel duur en missen voldoende financiering om hun inspanningen op te schalen en CO₂ te verwijderen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ze te ondersteunen. We werken samen met Patch en Carbony om Europese koolstofopvangprojecten te ondersteunen.

3. Recycling van E-afval: de Kern van Onze Missie

Daarnaast investeren we in een betere recycling van elektronisch afval. Het is schokkend dat momenteel slechts ongeveer 20 procent van het wereldwijde e-afval op de juiste manier wordt gerecycled. Dit probleem wordt verergerd door de illegale export van e-afval vanuit Europa, waar ontoereikende recyclingprocessen leiden tot schade aan de natuur en bedreigingen voor de volksgezondheid. Daarom werken we samen met Minimise, een organisatie die zich inzet om de e-afvalcrisis aan te pakken. Ze werken hand in hand met lokale recyclingcentra en gemeenschappen in Ghana om te voorkomen dat elektronische apparaten op stortplaatsen belanden. Door werknemers te betalen om apparaten op de juiste manier te verzamelen en te recyclen, wordt de recyclinggraad van waardevolle materialen aanzienlijk verhoogd, waardoor de milieu- en gezondheidseffecten van e-afval worden verminderd. Dit partnerschap weerspiegelt ons engagement voor een gediversifieerde portfolio van impactvolle activiteiten die een breder scala aan milieuproblemen aanpakken.

Jullie, onze klanten, drijven deze nieuwe milieu-initiatieven aan en helpen ons deze projecten te financieren door ons mission te ondersteunen en gereviseerde producten te kopen. Sluit je bij ons aan terwijl we herdefiniëren wat het betekent om met groene initiatieven te werken. Samen kunnen we een nieuwe standaard zetten voor verantwoordelijkheid.


Dit artikel delen
 • Garantie

  Proefperiode van 30 dagen en minimaal 12 maanden garantie

 • Voordelig

  Bespaar tot 40% t.o.v. nieuwprijs op je aankoop

 • Duurzaam

Meld je voor de eerste keer aan voor onze nieuwsbrief en bespaar €10!

Mis nooit meer een aanbieding.

Informatie over het gebruik van persoonsgegevens vind je in ons privacybeleid.